Somon balığının tadı güzel , tavukla dana etini karıştırırsanız sanki tadına ulaşabilirsiniz gibi bir düşünce geçiyor aklımdan , hiç tadını bilmiyorsanız , yemekten çekiniyorsanız , sakın bunu denemeyin çünkü kızarmış dilim somonu yediğinizde pişman olmayacaksınız .Şu şekilde yersenizde lezzetinin üst sınırlarına ulaşabilirsiniz , bana çatal bıcak herzaman takdim edilir ama ben bıçağı kullanmaktan nefret ederim çünkü çatalın yan tarafını keski olarak kullanma taraftarlarındanım bu huyumu sevmiyorum ama böyle , konudan uzaklaşmayalım , çatalın yan tarafı ile somonu 3 cm bölgesini ve dış kabuğunu 1 cm arayla bölüyoruz , neden tamamını parça pinçik etmiyoruz çünkü somonun sıcaklığı kaybolur lezzeti düşer , oyüzden yiyebileceğimiz kadarını çatalın yanı ile kesiyoruz üstüne hafif tuz atıyoruz , biraz limon sıkıyoruz , ilk önce somonun etini ağzımıza götürüyoruz sonra yağlı fosforlu kabuğunu götürüyoruz ağzımızda büyük şölen var mutluyuz , neden somonun fosforlu kabuğunu yiyoruz kardeşim diyorsunuz çünkü o hafıza kuvvetini ve konsantrasyonu arttırıcı bir etkiye sahip
Pişirilmesi , ızgaralık bir balık değildir ama Türkün elinden hiçbirşey kurtulmaz ızgarada yapabilirsiniz ama bir şartla fazla pişirmeyeceksiniz , Ben şimdi tava yapıyorum , tereyağını tavaya döküyorum hafif pulbiber koyuyorum , bir baş bütün soğan , bir acısız biber koyuyorum, somonu hafif ateşte 15 dk pişiriyorum ve yanına şalgam suyu veya vişne suyu ve servise hazır afiyet olsun ,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder