24 Şubat 2018 Cumartesi
Kredi öğrenim kredisi ve burs
T A A H H Ü T N A M E
İlk kredi/burs ödemeniz KYK hesabınıza T.C. Kimlik numaranızın son hanesine göre 06-10 Aralık 2016 tarihleri arasında yatırılacaktır.
Farklı bir ildeyseniz Genç Bankartınızı teslim alabileceğiniz Şube/Hizmet Noktasını 444 00 00 – 0850 220 00 00 arayarak öğrenebilirsiniz.
Genç Bankkartınızın şifresini ATM ve internet şube kanallarımızdan, 0850 220 00 00 arayarak veya birer boşluk bırakarak SIFRE, kartınızın son 6 hanesini, doğum yerinizi ve kartınızın arkasındaki CVC2numarasını yazıp 4747’ye SMS göndererek alabilirsiniz.
Kullanılabilir statüde Genç Bankkartınız bulunuyorsa KYK hesabınızı telefon bankacılığımızdan veya şubelerimizden kartınıza ekletmeniz yeterli olacaktır.
Genç Bankkart özellikleri hakkında www.ziraatbank.com.tr adresimizden bilgi edinebilirsiniz.
KYK kredi/burs onayınızı www.turkiye.gov.tr sitesinden vermeyi unutmayınız.
Bu taahhütname karşılığında; Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ve Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre aylık bazda ve izleyen yıllardaki artış oranları dikkate alınarak tarafıma ödenecek olan öğrenim kredisi tutarını, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen Yİ-ÜFE (TEFE) (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışları uygulanmak suretiyle hesaplanacak tutar üzerinden, aşağıda belirtilen şartlarla Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (Kurum) ödeyeceğimi, öğrenim kredisi ve burs tutarları ile yıllar bazında artırılan bu tutarların tarafıma banka aracılığıyla ödenmesini, taahhütname aşamasında belirtilen tutarın tahmini rakam olduğunu kabul ve taahhüt ederim.
ÖĞRENİM KREDİSİ VE BURS İLE İLGİLİ ORTAK AÇIKLAMALAR
1. Öğrencinin öğrenim kredisi borcu; öğrenim kredisi olarak verilen tutarlara, ilk ödemenin yapıldığı tarihten son ödemenin yapıldığı tarihe kadar geçen süre için Yİ-ÜFE (TEFE) artışları uygulanarak hesaplanacak tutarın ilave edilmesi suretiyle belirlenir.
2. Öğrenim kredisi olarak verilen tutarın geri ödeme süresi; öğrencinin öğrenim gördüğü öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki (2) yıl, ara vermeden lisansüstü eğitim yapması ve süresinde Kuruma bildirmesi halinde dört (4) yıl sonra başlar.
3. Öğrenciye öğrencilik halinin devam etmesi koşuluyla öğrenim gördüğü öğretim kurumunun normal öğrenim süresi kadar burs/kredi ödenir.
4. Öğretim Kurumu değişikliği olması halinde toplamda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi kadar öğrenim kredisi/burs verilir.
5. Öğrencinin öğrenimini bırakması ya da herhangi bir sebeple öğretim kurumundan çıkarılması halinde öğrenim kredisi borcu, öğretim kurumundan ilişiğinin kesildiği tarihten itibaren iki (2) yıl sonra başlar ve kredi aldığı kadar sürede aylık taksitler halinde ödenir.
6. Öğrencinin; gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu, kesin hükümle mahkûm olduğu, Kurum yurtlarından süresiz çıkarıldığı takdirde burs/ kredisi kesilir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir.
7. Öğrenci burs almaktan vazgeçtiğini Kuruma yazılı olarak bildirilmesi halinde burs kesilir ve tekrar ödeme yapılmaz.
8. Borca itiraz halinde öğrenim kredisi olarak ödenen tutarların tespitinde Kurum kayıtları esastır.
9. T.C. Ziraat Bankası tarafından öğrencilere verilen BANKKART' ın herhangi bir şekilde kaybedilmesi (kaybolma-çalınma-zorla alınma vb.) halinde ilgili banka şubesine bildirim ve bildirime kadar geçecek süreye ait sorumluluk öğrencinin kendisine aittir. Bu taahhütname ile öğrenci velisi öğrencinin bütün bankacılık işlemlerini yapmasına izin vermiş sayılır.
10. Kurum tarafından T.C. Ziraat Bankası ilgili şubelerinde öğrenci adına açtırılan ve altı (6) ay süre ile hareket görmeyen hesaplarda bulunan paraların Kuruma iadesi ve bu paranın Bankadan talep edilmesi konusunda Kurum yetkilidir. “Adıma yapılan ödemeleri Kurumca belirlenen süre zarfında almadığım takdirde, yapılan ödemelerin sonlandırılması ve ilgili banka hesaplarımın kapatılması, ancak işlemin yapıldığı aynı mali yıl içerisinde, sonlandırılan ödemelerimi tekrar almak istemem halinde, bankadan çekilen tutarların tarafıma iadesi sağlanarak, ödememin devam ettirilmesini kabul ediyorum”
11. Öğrencinin; öğretim kurumunu değiştirmesi halinde eski öğretim kurumundan kayıt sildirdiği tarih ile yeni öğretim kurumuna kayıt yaptırdığı tarih arasında bir yıldan fazla süre var ise veya eski öğretim kurumunda bir yıldan fazla başarısız ise öğrenim kredisi kesilir. Bu durumda olan öğrenciler, öğrenim kredisi borcunu 5 inci madde hükümlerine göre Kuruma geri öderler.
12. Öğrenciler öğrenim durumlarıyla ilgili meydana gelen her türlü değişikliği (öğretim kurumundan ayrılma, çıkarılma, izin alma, kayıt dondurma, erken mezuniyet, adres değişikliği vb.) otuz (30) gün içinde Kuruma bildirirler. Kuruma bildirilmeyen değişikliklere ilişkin her türlü sorumluluk ilgili öğrenciye aittir.
13. Öğrenim kredisi borcu, hiç bir bildirim beklenmeden www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilerek ödenir. Kurum yazılı bildirim yapmak zorunda değildir.
14. Öğrenim kredisi borcu, ait olduğu ayın son iş günü mesai bitimine kadar ödenir. Ödemelerin vade tarihinden daha sonraki bir tarihte yapılması halinde zamanında ödenmemiş sayılır. Ödeme gününü kanıtlama yükümlülüğü öğrenciye aittir. Ödemelerde yaşanacak herhangi bir uyumsuzluk halinde Kurum kayıtları esas alınır.
15. Öğrenciler öğrenim kredisi borç taksitlerini öderken T.C. kimlik numarasını ve kredi numaralarını bildirmek zorundadır. Bu bilgilerdeki noksanlıklar yüzünden ödemelerin öğrenci hesapları ile ilişkilendirilememesi halinde taksitlerin zamanında ödememiş sayılacağı bilinmelidir.
16. Kuruma olan öğrenim kredisi borçlarının zamanında ödenmemesi nedeniyle mevzuat gereğince borcun tamamının ivedilik kazanması halinde borç tutarları, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil edilmek üzere ilgili vergi dairesine bildirilir.
Bu durumda olan borçların takip ve tahsili ilgili vergi Dairesince yapılır.
17. Kurum tarafından öğrenci beyanlarıyla ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları nezdinde yapılacak araştırmalar neticesinde öğrencilerin belge ve durumlarıyla ilgili hakikate aykırı bir durum tespit edilmesi halinde öğrenim kredisi/burs ödemesine son verilir. Ödenmiş olan burs tutarı öğrenim kredisine dönüştürülerek Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.
18. Bursun kesilmesini gerektiren bir durumun ortaya çıkması halinde durumun gerçekleştiği tarih itibarıyla burs kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs tutarı öğrenim kredisine dönüştürülerek Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre tahsil edilir.
19. Burs almakta iken öğretim Kurumu tarafından başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursları kesilir ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği esaslarına göre ilgili öğretim yılı Ekim ayından itibaren öğrenim kredisi verilir. Öğrenim kredisinden doğacak borç 2 nci madde hükümlerine göre geri ödenir.
20. 3580 Sayılı Kanun kapsamında T.C. Milli Eğitim Bakanlığının burs kontenjanından burs almakta iken, öğretim kurumunu değiştiren öğrencinin burs nakli ancak, burs aldığı bölüm değiştirmediği veya geçiş yaptığı öğretim yılı için Bakanlığın burs kontenjanı ayırdığı bölüm olması halinde burs nakli yapılır.
Burs nakli yapılmayan öğrenciye Kuruma yazılı müracaatı halinde bursun kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre öğrenim kredisi verilir.
21. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliğinin 8 inci maddesi gereğince üniversite kontenjanından burs almakta iken öğretim kurumunu değiştirerek vakıf üniversitelerine geçen öğrencinin burs nakli yapılamaz. Ancak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenen esaslara göre öğrenim kredisi verilir.
KKTC dışındaki ülkelerde yükseköğrenim gören öğrenciler, www.kyk.gov.tr internet sayfasında yayınlanan Öğrenci Tanıtım Belgesini öğretim kurumunun yetkili birimine onaylatarak Kurumca belirlenen süre içerisinde dilekçe ekinde gönderir, süresi içerisinde belge göndermeyen öğrencilerin kredileri kesilir.
KKTC dışındaki ülkelerde yükseköğrenim gören ve burs alan öğrenciler, burslarının devam edebilmesi için www.kyk.gsb.gov.tr internet sayfasında yayınlanan Öğrenci Başarı Belgesini öğretim kurumunun yetkili birimine onaylatarak Kurumca belirlenen süre içerisinde dilekçe ekinde göndermeyen öğrencilerin bursları kesilir.
22. Burs/kredi ile ilgili iş ve işlemler için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü www.kyk.gov.tr adresinden ve 444 19 61 numaralı Çağrı Merkezinden bilgi alınabilir.
Bu taahhütname ile ilgili ihtilafların çözümünde Ankara Mahkemeleri ile İcra Dairelerinin yetkili olduğunu, kabul ve taahhüt ederim
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder